Udlejning af fiskekajakker, jolle og guidede fisketure ved Hvide Sande og i Ringkøbing Fjord

Praktisk info om udlejning af fiskekajakker, jolle og guidede fisketure

Sådan foregår udlejningen af vores fiskekajakker.

 • Kontakt Westcoast Sportfishing og aftal en dato for fisketuren
 • Betal forud for fisketuren på Mobilepay (21 96 26 10), bankoverførsel (Reg. nr. 7670 konto nr. 6356526)
 • ... eller betal kontant på dagen
 • Kajakken afhentes i Hvide Sande, eller leveres efter aftale
 • Du fisker på egen hånd, eller har en af vores dygtige guides med på turen
 • Kajakken leveres tilbage i Hvide Sande eller afhentes efter aftale

Fiskekajakkerne

Vores fiskekajakker er af modellen Hobie Pro Angler 12. Hobie Pro Angler 12 fiskekajakken drives frem ved pedalkraft, og styres med en lille rorpind. Kajakken er nem og intuitiv at sejle, den er så stabil at man sagtens kan stå op i den, og skulle man vælte eller falde i er kajakken synkefri!

Med en fiskekajak kan man komme rundt til alle de gode fiskepladser, og træder man lidt til, skyder kajakken hurtigt helt op til 9 km/t.  Når pedalen til fremdrift er i vandet, kan man sejle ind på 50 cm. vand, og tages pedalerne op, kan man sejle helt ind på så lidt som 20 cm. vand. På det helt lave vand, kan man padle sig frem, med den pagaj som følger med, når du lejer en fiskekajak hos os.

Fiskekajakkerne er udstyret med et Power Pole anker. Et Power Pole anker er en lang stav, som med en elektrisk motor kan skydes ned i bunden. Staven virker som et anker, og kajakken holdes på den måde fast på den gode fiskeplads. På fiskekajakkerne er der også en opbevaringskasse, to stangholdere og der medfølger naturligvis redningsveste.

Kajakkerne står på trailer, og kan afhentes i Hvide Sande eller leveres i Vestjylland. Kajakkerne kan også transporteres på tagbøjler, hvis din egen bil er udstyret med sådanne.

Jolle

Skal man flere afsted, kan vores jolle være det rigtige valg. Jollen må sejle med tre personer, og der er god plads til oppakning, fiskegrej og store fisk! Jollen er en Linder 440 fishing aluminiumsjolle, hvorpå der er bygget en fiskeplatform i den forreste ende af båden. Man kan stå på platformen, og man får derved godt udsyn over vandet og god plads til at kaste. Båden er udstyret med en 6 hestes benzinmotor, og den må sejles af alle, den kræver ikke speedbådscertifikat. Leje af jollen inkluderer naturligvis en ansvarsforsikring, og den leveres på bådtrailer.

Regler og forbehold

 • Fartøjerne er forsikrede for personskade, men sker der skade på kajak / jolle eller det tilhørende udstyr, vil lejeren skulle betale for udbedringen af skaden.
 • Man må ikke være beruset, og der må ikke nydes alkohol ombord.
 • Blæser det for meget, kan turen aflyses. Vi aflyser senest en dag før udlejningsdagen.

 • Aflyser du selv 7 dage før eller tidligere, får du alle pengene retur. Aflyser du senere end 7 dage før, får du halvdelen af pengene retur.
 • Det er dit eget ansvar at overholde gældende mindstemål, fredningstider og fredningsbælter. Læs mere her: https://fiskeristyrelsen.dk/lyst-og-fritidsfiskeri/
 • Du skal have et danske fisketegn, for at fiske i Danmark. Fisketegnet købes her: https://fisketegn.fiskeristyrelsen.dk

Bæredygtigt fiskeri

Vi sætter en ære i at opfordre til et bæredygtigt fiskeri. For os er det vigtigt at vore fiskevande og fiskearterne, der lever i dem, også er velfungerende biotoper i fremtiden. At hjemtage fisk er helt ok - men vi opfordrer til at følge denne anbefaling:

Hjemtag højest 2 gedder og 5 aborrer pr. dag
Hjemtag kun gedder i fra 60 - 80 cm., og aborrer fra 25 - 35 cm.

Har du bare brug for at fange de gode minder? Ofte er et godt fangstfoto meget mere værd end et måltid. Catch and Release kan, når det gøres skånsomt over for fisken, være med til at beskytte bestanden og samtidig sikre fremtidens gode fiskeoplevelser. Så evt. en hurtig omgang mål og vejning - fotografering - og tilbage i det våde element med fisken igen! At se en pragtfuld fisk svømme tilbage i dybet igen er for mange sports- og lystfiskere en væsentlig del af fornøjelsen ved fiskeriet